Upplev Formel 1 i Tyskland på Hockenheimring

I den tyska delstaten Baden-Württemberg finner du den klassiska Formel 1-banan Hockenheimring, som bjuder på både hög fart och hårnålskurvor. Läktarna med plats för 120 000 åskådare gör att du som publik har bra överblick och bidrar till en härlig stämning. Bilindustrin använder därtill banan som testanläggning och Hockenheimring huserar dessutom Porsche Experience Centre.

Banans utveckling

Redan 1932 stod Hockenheimring klar och från början användes den främst för motorcykeltävlingar. Under åren har de flera gånger gjort om och kortat banan, med syfte att göra den både säkrare och mer åskådarvänlig. Idag följer du banans 17 kurvor och chikaner på knappa 4,6 km.

1970 var banan värd för det första Formel 1-loppet och har hållit många mästerskap sedan dess. Exempelvis arrangeras Tyskland Grand Prix här vartannat år.

Mer än Formel-1

En resa till Hockenheimring ger inte bara den motorintresserade sitt lystmäte. Baden-Württemberg som gränsar till Frankrike och Schweiz har natursköna omgivningar med rik historik, bland annat det berömda Schwarzwald och kurorten Baden-Baden. Bara några timmar bort har du dessutom större städer som Stuttgart och Strasbourg där du kan njuta av ett rikt kulturliv. Oavsett om du vill fylla din tid med muséer, skidåkning eller vinprovningar så finns här något för dig. Kolla in här om du är intresserad av en upplevelse utöver det vanliga.