Se till att kolla strålkastarna

Strålkastarna på bilen är något vi normalt sett inte tänker mycket på. Åtminstone inte förrän de börjar krångla på ett eller annat sätt. Om du vill vara noga med att din bil är säker får du inte glömma att kolla strålkastarna.

En sak inte alla vet när det kommer till strålkastarna är att de gradvis tappar sin styrka. Denna process är så pass långsam att vi inte riktigt märker att det är någon skillnad från när vi körde bilen sist. Men till slut har ljuset försämrats så pass mycket att sikten faktiskt märkbart försämrats. Vilket i värsta fall kan vara en trafikfara.

I detta fall är det bäst att byta glödlamporna för att förbättra ljuset. Moderna bilar gör ju dock detta ganska besvärligt då det inte finns ett enkelt och smidigt sätt att komma på lamporna. Saker och ting måste monteras isär för att kunna komma åt.

Men även om det inte är fallet kan det under vissa delar av året fortfarande vara lite väl mörkt ute för att se ordentligt. En del föredrar då att skaffa ett extraljuspaket istället som avsevärt ökar mängden ljus bilen sprider och därmed också ger betydligt bättre sikt.

Extraljus kan också vara en bra idé om dina strålkastare ger ett väldigt gulaktigt sken. Vitt ljus är faktiskt att föredra då det bättre efterliknar dagsljuset. Om du slår på dina strålkastare en mörk kväll kan du ganska snabbt se vilken färg ditt ljus tenderar åt.