Formel 1 2015

Detta är det 66:e säsongen för Formel 1 världsmästerskapen där 20 förare som representerar 10 lag tävlar i 19 Grand Prix. Starten gick den 15 mars i Australien och kommer att ha sitt slut den 29 november i Abu Dhabi.

Detta år är det Lewis Hamilton som försvarar sin världsmästartitel efter att ha säkrat sin andra titel i 2014 Abu Dhabi Grand Prix. Hamilton kör för Mercedes formel 1 lag och de började säsongen som den försvarande Constructors Championship-laget efter att ha säkrat sin första titel i 2014 Ryska Grand Prix.

Efter fyra lopp är det Hamilton och Mercedes som leder Drivers Championship med 27 poäng över andra platsen Nico Rosberg, som också kör för Mercedes. Det är först på tredje plats vi hittar ett annat lag, det är Sebastian Vettel på Ferraris lag, han ligger dock endast ett poäng under Rosberg.

Ferrari har sin andra förare Kimi Räikkönen på fjärde plats och de båda förarna för Williams, Felipe Massa och Valtteri Bottas.

Lewis Hamilton har överväldigande bäst odds när man tittar på sajter som erbjuder dessa, men det är nog föga förvånande för oss som följt honom denna säsong.

Det har varit en del byten både av lag under denna säsong. Honda återvända till Formel 1 som en motorleverantör, de tillhandahåller nu McLaren med en V6-motor  och Energy Recovery System-paket, därigenom avslutar de ett 20 års långt partnerskap med Mercedes.

Lotus bytte även de sin motorleverantör och avslutade därmed sitt association med Renault för att gå över till Mercedes. Efter 2014 Ryska Grand Prix gick Marussia in i administration och missade de tre första loppen i 2014:s säsong. I november förra året annonserades det att Marussia-laget skulle stängas ned. De räddades dock från likvidation i februari i år genom nya investeringar.

Nästa Grand Prix kommer att köras den 10 maj och det är då det Spanska Grand Prix som gäller, på Circut de Barcelona-Catalunya i Barcelona.