Att byta vinterdäck på bilen

Snart är det dags igen att byta till vinterdäck på bilen och det är ofta bättre att göra det för tidigt än för sent. Men som vanligt så kommer frågorna om vilka vinterdäck som är de bästa och när de egentligen måste vara på. I texten nedan så kan du läsa om några bra tips på saker man bör tänka på när man byter vinterdäck på bilen.

vinterdäck_251222536

När man ser över bilen och funderar på vilka vinterdäck man ska köpa så kan det vara en bra idé att ta en titt på begagnade däck då de ofta fortfarande går att använda och är mycket billigare än om man skulle köpa helt nya däck. Det är dock viktigt att kolla så att däcken inte är för slitna eftersom de då kan vara farliga att använda. Detta kan man göra genom att kolla så att dubbarna är cirka 1,5 millimeter.

När det kommer till att köpa helt nya däck så är det oftast bättre att betala en slant extra och få riktigt bra däck istället för att snåla med pengarna och köpa ett par däck som är “halvbra”. Något som är bra att tänka på är att mellan den 1:a December och den 31:a Mars så måste man ha vinterdäck på bilen samt att dubbdäck får användas mellan den 1:a Oktober till den 15:e April.